Коментар адвоката, 27.02.2024 13:21
(068) 351-73-19
ПН-ПТ c 10:00 до 19:00
СБ c 10:00 до 18:00
       
товаров: 0
на сумму: 0 грн

27.02.24 Коментар адвоката

      Коментар адвоката Ярослава Савчака відносно Позовної заяви про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання спростувати поширену недостовірну інформацію в частині що стосується МАРИНОВИЧА Ярослава до представників «МЕДІА «СЕНСОР»» - Ерінчака Олексія Сергійовича та Євдокимової Анастасії Андріївни.

       29 грудня 2023 р. МАРИНОВИЧУ Ярославу стало відомо про поширення щодо нього недостовірної інформації, у вигляді статті під назвою «ДЕОКУПАЦІЯ КНИЖКОВОГО РИНКУ. ЯК РОСІЙСЬКІ ВИДАВЦІ ДОСІ ЗАРОБЛЯЮТЬ ГРОШІ В УКРАЇНІ» від 29.12.2023 р., під авторством невідомих фізичних/юридичних осіб, зазначеним як «МЕДІА «СЕНСОР»» та «СПІЛЬНОТА «МОЛЬФАР»» (надалі – «Розслідування», «Медіа «сенсор»» та «СПІЛЬНОТА «МОЛЬФАР»» - «Розслідувачі»). Розміщення на веб-сайті https://sensormedia.com.ua / «Медіа «Сенсор» та за адресою в мережі Інтернет « https://sensormedia.com.ua/books/deokupatsiia-knyzhkovoho-rynku-yak-rosiyski-vydavtsi-dosi-zarobliaiut-hroshi-v-ukraini/ ».


      Первинна публікація «Деокупація книжкового ринку. Як російські видавці досі заробляють гроші в Україні», була опублікована/передрукована/розтиражована публічно у мережі Інтернет близько 50 разів, в т.ч. у всіх соціальних мережах, відтак, орієнтовне охоплення зазначеного «розслідування не менше 50 000 переглядів.


      АВТОРАМИ «Розслідування», тобто «Розслідувачами» на сторінці https://sensormedia.com.ua/books/deokupatsiia-knyzhkovoho-rynku-yak-rosiyski-vydavtsi-dosi-zarobliaiut-hroshi-v-ukraini  ЗАЗНАЧЕНО 2 СУБ’ЄКТА ДОСЛІВНО: «МЕДІА «СЕНСОР»» та «СПІЛЬНОТА «МОЛЬФАР»». Щодо 1) «МЕДІА «СЕНСОР»» вважаємо за необхідне зазначити наступне. Жодної юридичної особи із зазначеною дослівно назвою не зареєстровано на території України у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Зазначений суб’єкт «МЕДІА «СЕНСОР»» відсутній у Реєстрі суб’єктів у сфері медіа (https://webportal.nrada.gov.ua/derzhavnyj-reyestr-sub-yektiv-informatsijnoyi-diyalnosti-u-sferi-telebachennya-i-radiomovlennya/ ). 08.12.2023 р. засновано Громадську організацію «СЕНСОР МЕДІА», назва англійською мовою "SENSOR MEDIA", Адреса: Україна, місто Київ, Директор Євдокимова Анастасія Андріївна, код ЄДРПОУ 45361011. Крім того, за численними повідомленнями у ЗМІ, веб-сайт “СЕНСОР” (https://sensormedia.com.ua/) засновано Олексієм Ерінчаком та Анастасією Євдокимовою, які “запустили медіа про культуру “Сенсор” (https://bazilik.media/knyharnia-sens-zapustyla-vlasne-media-pro-kulturu-sensor/; https://detector.media/infospace/article/219619/2023-11-21-sogodni-rozpochalo-robotu-media-pro-kulturu-sensor/, https://chytomo.com/v-ukraini-zasnuvaly-nove-kulturne-media-sensor/). Відповідно до сторінки Facebook “СЕНСОР” (https://www.facebook.com/sensormedia.ua?locale=ps_AF ), зазначений суб’єкт позиціонує себе як: “Сторінка Новини та ЗМІ”. СЕНСОР (https://sensormedia.com.ua/ ), власник домена публічно прихований, але згідно із Звітом і Довідкою Дочірнього підприємства “Центр компетенції адресного простору мережі Інтернет” Консорціуму “Український центр підтримки номерів і адрес”, код ЄДРПОУ: 42986626, власником є невідома особа «відомості скриті, але такі відомості можна витребувати в судовому порядку згідно чинного законодавства». Згідно із офіційним веб-сайтом - відсутня юридична інформація щодо організаційно-правової форми зазначеного «СЕНСОРА». Відтак, юридичні вимоги щодо спростування поширеної недостовірної інформації, викладеної у “Розслідуванні” від імені «СЕНСОР» (https://sensormedia.com.ua/ ) адресуються фізичним особам Євдокимовій Анастасії Андріївні, м. Київ та Ерінчаку Олексію м. Київ.

      18 січня 2024 р., діючи від імені МАРИНОВИЧА Ярослава, Представником Адвокатом САВЧАКОМ Ярославом була направлена наступна письмова та електронна (скріплена ЕЦП) ВИМОГА від 18.01.2024 р. на 48 аркушах із детальним обґрунтуванням заперечень про захист честі, гідності, ділової репутації та пропозиції спростувати поширену недостовірну інформацію в частині що стосується МАРИНОВИЧА Ярослава, у відповідності із статтею 277 Цивільного кодексу України, «Спростування недостовірної інформації».

      Зазначена ВИМОГА від 18.01.2024 р. була направлена: паперова ВИМОГА від 18.01.2024 р. на поштові адреси цінним листом з описом через АТ «Укрпошта» ЕРІНЧАКУ Олексію Сергійовичу та ЄВДОКИМОВІЙ Анастасії Андріївні; електронна ВИМОГА від 18.01.2024 р., скріплена Електронним цифровим підписом, на електронну адресу sensor.media.information@gmail.com , зазначену на сайті https://sensormedia.com.ua/contacts/ .

      ЕРІНЧАК О. С. ухилився від отримання паперової ВИМОГИ, трек номер 0100113505022 відправки. ЄВДОКИМОВА А. А. отримала паперову ВИМОГУ 21.02.2024 р. трек номер 0100113505030 відправки. Жодної відповіді з електронної адреси sensor.media.information@gmail.com  на направлену електронну ВИМОГУ від 18.01.2024 р. – станом на 26.02.2024 р. не отримано.

      Звертаємо увагу, що у ВИМОЗІ від 18.01.2024 р. на 48 аркушах, яка адресована фізичним особам Ерінчаку Олексію Сергійовичу та Євдокимовій Анастасії Андріївні, як представникам АВТОРА «ЗНЕОСОБЛЕНОГО» РОЗСЛІДУВАННЯ «МЕДІА «СЕНСОР»», серед аргументованого спростування недостовірної інформації щодо МАРИНОВИЧА Ярослава, запропоновано надати письмово інформацію, щодо того, хто є юридичним автором розслідування (псевдонім «МЕДІА «СЕНСОР»») та яка фізична/юридична особа юридично є власником домена https://sensormedia.com.ua .

      Жодних відповідей від адресатів Ерінчака Олексія Сергійовича та Євдокимової Анастасії Андріївни – адвокатом Савчаком Ярославом не отримано!

      16 лютого 2024 р. до Печерського районного суду міста Києва Мариновичем Ярославом подано Позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та зобов`язання спростувати поширену недостовірну інформацію в частині що стосується МАРИНОВИЧА Ярослава до Відповідачів представників «МЕДІА «СЕНСОР»» - Ерінчака Олексія Сергійовича та Євдокимової Анастасії Андріївни.

      Основниими суттєвими аргументами Позовної заяви були наступні: у «Розслідуванні» показані МАРИНОВИЧ Ярослав та 2 групи Компаній. 1 група: 3 шт. Товариства, юридичним і фактичним власником певної частки у яких є Ярослав МАРИНОВИЧ, а саме: ТОВ "ВИДАВНИЧА ГРУПА КМ-БУКС" (ЄДРПОУ 40062848); ТОВ "БУКВА.УНМ" (ЄДРПОУ 43457052); ТОВ "КНИЖКОВА МЕРЕЖА БУКВА" (ЄДРПОУ 44985383), які не мають ЖОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ із російською федерацією! Такі Товариства займали і на сьогодні займають непохитну потужну проукраїнську позицію. 2 група: 8 шт. Товариств: ТОВ "АТТІКУС", Ідентифікаційний код юридичної особи: 32921866, ПП "ВИДАВНИЦТВО "МАХАОН-УКРАЇНА", Ідентифікаційний код юридичної особи: 30677602, ПП "РІДНА МОВА", Ідентифікаційний код юридичної особи: 32493753, ТОВ "ВИДАВНИЦТВО РМ", Ідентифікаційний код юридичної особи: 44737954, ТОВ "АЛЬПІНА ПАБЛІШЕР", Ідентифікаційний код юридичної особи: 43097061, ТОВ "ВИДАВНИЦТВО "БУКШЕФ", Ідентифікаційний код юридичної особи: 42514554, ТОВ "ФОРС УКРАЇНА", Ідентифікаційний код юридичної особи: 39512122, ТОВ "БУК24", Ідентифікаційний код юридичної особи: 41989626, формально юридично українські, до яких Ярослав МАРИНОВИЧ ніяк не відноситься НІ ЮРИДИЧНО, НІ ФАКТИЧНО, але які ймовірно мають приховані або відкриті зв’язки із російською федерацією! У «РОЗСЛІДУВАННІ» НЕ показано часових термінів, щодо конкретних часових (хронологічних) періодів існування власності МАРИНОВИЧА Ярослава на частки, на конкретні Компанії. За міжнародно визнаною етикою проведення журналістського або OSINT «викривального» розслідування проти конкретних фізичних або юридичних осіб автор/автори такого розслідування ЗОБОВ'ЯЗАНІ звернутися за офіційним коментарем/доказами/спростуваннями інформації, яку автор/автори мають намір оприлюднити ДО ДАТИ ПУБЛІЧНОГО ОПРИЛЮДНЕННЯ! Жодних звернень до Ярослава МАРИНОВИЧА або Компаній ТОВ "ВИДАВНИЧА ГРУПА КМ-БУКС" (ЄДРПОУ 40062848); ТОВ "БУКВА.УНМ" (ЄДРПОУ 43457052); ТОВ "КНИЖКОВА МЕРЕЖА БУКВА" (ЄДРПОУ 44985383) – «Розслідувачами» НЕ БУЛО ЗДІЙСНЕНО! Сайт СЕНСОР - є анонімним. Згідно із Довідкою Дочірнього підприємства “Центр компетенції адресного простору мережі Інтернет” Консорціуму “Український центр підтримки номерів і адрес”, код ЄДРПОУ: 42986626, власником є невідома особа «відомості скриті, але такі відомості можна витребувати в судовому порядку згідно чинного законодавства». Жодного посилання, яким саме юридичним суб'єктом є Сайт СЕНСОР. Жодного ЗМІ СЕНСОР - станом на дату “Розслдівання” не зареєстровано. СЕНСОР адресу офісу не публікує. Лише посилання на електронну пошту на сайті: sensor.media.information@gmail.com . СЕНСОР не має жодних посилань на офіс в Україні.

26 лютого 2024 р.
Адвокат САВЧАК Ярослав